Harøy – Åheim 6-1 (4-0)
Harøy Stadion
Dommer: Arild Steinsbu, Aafk
Gult kort Åheim: Nils Svein Hansen.

Åheim som denne kampen stilte med 9 juniorer frå start, vart minst et nummer for lette denne vindfulle dagen på Harøy. Det hadde gått 290 dager siden sist Åheim tapte ein bortekamp, men i dag var det ingen tvil.

Les kva Harøy IL skriv på sine nettsider

Åheim fekk verst tenkelige opning med en ball i Åhemsnota allerede etter 54 sekund. Keeper Torgeir Hellebust kjem litt på halvdistanse og ballen blir lagt inn og Freddy Lyngvær er uheldig og sett ballen i eget mål. Og meir skulle det bli. Som sagt var det sterk vind på Harøy og Åheim virka å være lettare paralyserte i motvinden.

2-0 kom allerede etter 6 minutt etter et fint skudd frå ein Harøy angriper, på dette skuddet hadde keeper Hellebust ingen sjanse.

3-0 kom etter at ballen blir spelt dirkete frå keeper og ballen går rett til Harøyangriper og setter ballen bak Torgeir.

4-0 kom etter ein corner, som blir heada i mål uten dei helt store problema for Harøy.

Åheim kom litt meir inn i kampen på slutten, og både Stig Arne Ekremsæther og Elling Flister kunnet med litt hell a scoret.

4-0 var i overkant etter første 45 minutt. Harøy hadde ikkje veldig masse sjanser utenom måla, men var helt klart best.

Etter pause kom Åheim meir med i kampen. Vi hadde bestemt at vi skulle begynne med blanka ark, og gå ut å prøve i alle fall å vinne omganen. Vi sette inn Henning Hansen på topp for første gang i vår. Vi trur ikkje det blir siste gang.

Og reduseringa kom for Åheim. Etter litt ”klabb og babb” scorer Odd Arne Kragseth 4-1 målet og Åheim ser at det er mulig å få til litt meir med like vindforhold.
Åheim presset på etter dette, og burde ha fått 4-2, men dommeren mente at Henning var litt hard mot Harøy keeper, ei litt tvilsom avgjørelse.

Etter dette gjekk litt av lufta ut av Åheimballongen, og på slutten av kampen får Harøy både 5-1 og 6-1, etter at Åheim hjalp litt til.

Konklusjon:
Åheim tapte helt klart fortjent på Harøy denne lørdagen. Det vart litt for lite tyngde i ÅHEIM YOUNG GUNS, men vi ser at mange av dei unge er på gang, det lover godt for resten av sesongen. Vingen Torgeir Hellebust må stå i mål igjen, og er litt uheldig i enkelte situasjoner i første omgang, men speler en fin andre omgang og er helt klart et stort keepertalent. Åheim mest positive i dag er Terje Slagnes som viser at forma er på gang, vi håper det blir mange mål fremover.
Vi mangler mange rutinerte spelarar denne lørdagen, og vi bruker ialt 12 i junior alder, der 3 er guttespelarar. Mange får speletid, som blir viktig for oss seinare.
Vi ser lyst på framtida, og ser fram til å møte Hovdebygda på Åheim Stadion på Søndag.